Diensten

Startersbegeleiding

U wilt uw eigen onderneming gaan starten. Of misschien heeft u de eerste stappen al gezet. Dan heeft u zich goed verdiept in de activiteiten die u als starter wilt gaan ontplooien. Ook administratief, fiscaal en juridisch komt er van alles op u af.

Als starter moet u veel keuzes maken, belangrijke beslissingen nemen en veel zaken regelen. Welke rechtsvorm kiest u? Wel of geen personeel aannemen? Welke bedrijfsverzekeringen sluit u af? Moet u voor bepaalde zaken als starter direct al contracten opstellen?

Heeft u zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Heeft u uw financiering al geregeld? Is er een zakelijke bankrekening geopend? Is uw financiële administratie op de juiste manier ingericht? Is uw ondernemingsplan gereed?

Als starter wilt u uw plannen vastleggen in een ondernemingsplan. Als u een externe financiering wilt is dat geen keuze, maar essentieel. Maar veel belangrijker, het opstellen van een ondernemingsplan verplicht u na te denken over de levensvatbaarheid van uw onderneming. Wat wilt u, hoe wilt u dat en hoeveel denkt u daarmee te kunnen verdienen? Want ondernemen is leuk, maar uiteindelijk moet u er wel van kunnen leven!

Het opstellen van een ondernemingsplan vergt de nodige aandacht, kennis en energie. Wij ondersteunen u daar waar nodig maar laten zoveel mogelijk aan u over. Want uiteindelijk bent ú de ondernemer met eigen visie en toekomstverwachtingen. Van ons kunt u verwachten dat wij uw plan vakkundig en objectief op haalbaarheid beoordelen. Wij zullen u een spiegel voorhouden en met u in gesprek gaan over de mogelijkheden, maar zullen indien nodig ook de beperkingen met u bespreken. U wilt tenslotte objectief advies.

Als u gestart bent als ondernemer komen er na verloop van tijd waarschijnlijk vele vragen op u af.

Zoekt u een accountant voor een efficiënte verwerking van uw administratieve gegevens, een klankbord voor al uw fiscale vragen, voor financiële zaken, maar vooral een coach die u begeleidt en ondersteunt in uw ondernemerschap en net als u ondernemer is?

Dan wilt u graag een proactieve accountant en adviseur. Wij bieden u professionele en persoonlijke service.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.